Петък 26, Април 2024г.
Текущи новини
Публикувана на: 14.10.2020г.

Фондация Карол Знание учредява стипендия за новоприет студент от Симеоновград

Един ученик от завършилите СУ „Св. Климент Охридски“ в Симеоновград и приет за студент с много добър успех, ще получи финансова подкрепа в размер на 1000 лв. от фондация Карол Знание. Стипендията беше учредена по инициатива на учредителя и председател на УС Станимир Каролев, който е роден в Симеоновград.

„Искаме да насърчим учениците да са активни и да се изявяват, да си поставят цели и да ги постигат, да са мотивирани да продължат образовнието си и да постигат успех”, коментира г-н Каролев.

Отличието тази година ще бъде връчено на празника на СУ „Свети Климент Охридски”. Конкурсът ще бъде организиран от училището и решението кой да бъде носител ще е на учителския колектив.

Стипендията е стимул за учениците, които имат желание да продължат образованието си във ВУЗ. Тя ще мотивира учениците за успешно завършване  на средно образование, за поставяне на дългосрочни цели, оказващи влияние върху целия живот на ученика. Стипендията ще покаже, че трудът и знанията се оценяват и възнаграждават. Тя е висока оценка  и за работата на педагогическите специалисти в училището. Изказвам своята благодарност към фондация „Карол знание”, за мен тя е признание за съвместните постижения в училище – на учениците, учителите и мен като директор,  заяви Теодорина Иванова, директор на СУ „Св. Климен Охридски“.

Конкурсът ще се организира всяка година и ще се връчва на новоприет студент от последния випуск на училището.

Сподели: